BMW i3s vs. BMW i3: Her er forskellen

Hvad er forskellen på en BMW i3s og en BMW i3. Dette er et af de spørgsmål vi ofte modtager, når vi rådgiver kunder i valget af en lettere brugt el-bil.

Og det er sådan set forståeligt nok, da det kræver et veltrænet øje, at få øje på forskellen mellem de to biler, der begge indeholder den samme 33/42 kwh batteripakker, motor og karosseri.

BMW i3s debuterede i 2018, som BMW’s i-afdelings sportslige bud på en elektrisk bybil. Dette er bl.a. forsøgt opnået ved at give bilen flere hestekræfter og bedre styring. Udseendet har også fået en sportslig overhaling med bredere 20 tommer hjul, sænket undervogn, sorte hjulkasser i højglans og en mere atletisk front. Og så naturligvis et “s” efter i3 mærket må bagklappen.

I kabinen er de eneste forskelle en sports knap i centerkonsollen og de unikke i3s gulvmåtter, hvilket står i skarp kontrast til BMW’s M-afdeling, der ofte udstyrer sportsversionerne af de fossilt drevne biler med bl.a. M-Sport rat, sportsæder, og en anden type gearvælger m.v.

BMW i3s vinder fra førersædet

Den største forskel på en i3 og en i3s opleves dog fra føreresædet. Bilen håndterer sig langt bedre på vejen end den originale i3. Dette er opnået ved at forøge sporvidden med 40 mm, sænke bilen med 10 millimeter, montere de tidligere nævnte 20 tommer dæk, samt udskifte bilens affjedring med dedikerede fjedre og støddæmpere. I praksis har det resulteret i, at bilen opleves langt mere stabil, når du kører på motorvejen og sidevinden blæser kraftigt.

For at opnå flere hestekræfter har BMW programmeret motoren på en måde, der forøger antallet af hestekræfter fra 170 til 184, samt bilens moment med 20 NM. Det resulterer i en tophastigheds-forøgelse fra 150 til 160 km/t.

Ingen forskel i rækkevidde

I modsætning til hvad mange tror, har denne forøgelse ingen indvirkning på bilens rækkevidde, der er opgjort til de samme 280 kilometer, som den normale i3 (42 KWh/120 Ah). Dette kræver dog, at du kan holde fingrene fra sport-knappen, og undgå at træde pedellen i bund.

Har du lyst til at mærke forskellen på egen krop, er du velkommen til at kontakte os, og aftale en prøvetur i de to ikoniske elbiler. Du er også velkommen til at besøge vores generelle artikel om BMW i3, hvor du kan læse meget mere om de forskellige modeller, batteripakker m.v. 

Green Garages målsætning, er at reducere CO2-udledning for de biler, vi leverer til vores kunder…

Læs mere her

0gCO2/KM
200g
60g
0g

Dine oplysninger