CO2: Så lidt har vores bilsalg udledt

Sidst vi gjorde CO2 status var i slutningen af maj måned. Her var gennemsnitsudledningen af CO2 fra vores solgte biler på flotte 28,5 gram per kilometer. Siden da er der kørt en del biler ud af forretningen på Birkerød Kongevej 74, men har vi kunnet holde kadencen?

En af kongstankerne bag Green Garage er, at vi skal reducere CO2-udledningen for de biler vi leverer til vores kunder, med ca. 65 % i forhold til tilsvarende biler med konventionelle motorer.

Det betyder at gennemsnits-udledningen for de biler vi sælger højst må være på 60 gram CO2/kilometer.

Mindst to gange om året gør vi derfor regnskabet op, og regner ud hvad gennemsnitsudledningen har været, siden forretningen åbnede den 1. Januar 2020.

Det grønne bilsalg har siden sidst været præget af en stor efterspørgsel på især elbiler, hvilket gør, at vi er stolte over at kunne annoncere, at gennemsnitsudledningen er faldet yderligere, så vi nu er helt nede på 23,9 gram per kilometer. Eller med andre ord, 60% under vores egen målsætning.

Hvis vi dykker lidt ned i tallene kan vi se, at faldet primært skyldes et flot salg af de rene elbiler som BMW i3, Audi e-tron 55 og Mercedes b250e. Kigger vi i den anden ende af skalaen, er den sorteste bil vi har solgt siden sidst Plug-in hybriden Mercedes GLE 500. Den udleder 84 gram CO2/km. Indrømmet: Det er over vores egen målsætning men husk på, at den lille Toyota Aygo udleder 110 gram CO2/km, og Mercedesen er hele fire klasser større.

Vi holder som altid skarpt øje med tallene, og glæder os til at give dig den næste opdatering i starten af 2021. Indtil da er du velkommen til at kigge ind i garagen, eller læse mere om vores filosofi. Det kan du gøre HER

Green Garages målsætning, er at reducere CO2-udledning for de biler, vi leverer til vores kunder…

Læs mere her

0gCO2/KM
200g
60g
0g

Dine oplysninger