Gratis Parkering for elbiler i København

Vidste du, at elbiler fra den 1. januar har kunnet parkere gratis i København? Dog skal du være opmærksom på 24 elbil-pladser hvor der er forsøg med tidsbegrænset parkering.

Elbiler, brintbiler og elmotorcykler har siden den 1. januar kunnet parkere gratis i gadeplan på offentlige parkeringspladser, mens de skal betale den gældende takst i Københavns Kommunes underjordiske parkeringsanlæg. Desværre skal Plug in-hybridbiler skal fortsat betale  den gældende takst i betalingsområdet.

En forsøgsordning startede dog i december 2019, hvor der i hverdagene kom tidsbegrænset parkering på 24 elbil-pladser i København. Formålet er, i følge Københavns Kommune, at skabe større rotation på pladserne, så elbil-ejerne får bedre mulighed for at få strøm på deres biler ved en ladestander.

– Igennem det seneste år har Københavns Kommune modtaget et stigende antal henvendelser fra folk, der ikke kan komme til at lade deres elbil op, fordi pladserne er optaget i lang tid af andre biler. Den udfordring harmonerer dårligt med kommunens ambition om at fremme miljøvenlige transportformer, og derfor vil man gerne gøre sit til, at elbil-ejerne kan få adgang til en ladestander, fortæller kommunen i en pressemeddelelse, der fortsætter:

– Tidsbegrænsningen på tre timer skal sikre en hurtigere udskiftning på pladserne, der alle er placeret i fire af byens mest trafikerede områder, hvor der er størst behov.
Tolv af pladserne er placeret på hhv. Østerbro, Nørrebro og Vesterbro, der får fire pladser hver med tidsbegrænsning, mens de øvrige tolv pladser er placeret tre steder i Indre By (se kort).

Tidsbegrænsningen gælder kun på hverdage i tidsrummet fra klokken 8-19, mens man resten af døgnet og i weekenderne må parkere så længe man vil på pladserne. Forsøgsordningen skal køre i et halvt år, hvorefter kommunen vil evaluere, om den har virket efter hensigten.

Kommunens elbil-pladser med opladningsmulighed er forbeholdt køretøjer, der har behov for opladning, dvs. elbiler, elmotorcykler og hybridbiler med plug-in. Fra årsskiftet bliver det i øvrigt helt gratis for elbiler at parkere på alle kommunens pladser i betalingszonerne, hvilket også er besluttet med henblik på at understøtte en klimavenlig udvikling, slutter Københavns Kommune.

Hvis du er på udkig efter en elbil, der kan parkere gratis i Københavns Kommune har vi et antal på lager. Du er også velkommen. til at kontakte os så skaffer vi gerne din drømmebil hjem.

Green Garages målsætning, er at reducere CO2-udledning for de biler, vi leverer til vores kunder…

Læs mere her

0gCO2/KM
200g
60g
0g

Gratis Parkering for elbiler i København

Dine oplysninger