Sådan lader du din bil på farten

Ofte bliver vi spurgt: Hvordan lader jeg min bil, når jeg er væk fra den hjemlige ladestander? Og har jeg egentligt brug for et abonnement? Det afhænger af flere faktorer, og i det efterfølgende får du svaret.

Først og fremmest er det vigtigt om du er på udkig efter en ren elbil eller en plug-in hybrid, da plug-in hybriden har mulighed for at køre – også når den er løbet tør for strøm, mens elbilen ganske simpelt ikke kommer videre når der ikke er mere strøm på batteriet. Derfor deler vi denne historie op i to dele.

For dig der kigger på plug-in hybrid

Hvis du bor et sted hvor du kan få installeret din egen ladestander:

Du har ikke brug for et ladeabonnement, udover den hjemlige ladestander. Og vi anbefaler det heller ikke.

Det skyldes, at den pris du betaler for strøm “ude i byen” er væsentlig højere, end hvad det ville koste dig i brændstof, hvis du blot kører videre på fossile brændstoffer, indtil du er hjemme ved din egen ladestander igen.

Du har derfor ikke brug for et af de abonnementer der tilbydes af eksempelvis Clever eller E.on, da den mængde strøm du forbruger ikke kan retfærdiggøre udgiften til et abonnement hos eksempelvis Clever eller E.on.

Hvis du alligevel gerne vil kunne lade på de offentlige ladestandere – eksempelvis for at kunne nyde den lydløse oplevelse det er at køre på strøm – kan du vælge at bestille ladebrikker, hos de forskellige udbydere. Så betaler du kun for den strøm du bruger, når du en sjælden gang vælger at lade ude i byen.

Her tager Clever 350 kroner i oprettelse og 6 kroner per KiloWatt, mens E.on tager 99 kroner i oprettelse og 5,55 kroner per kwh. Du kan også bruge EasyPark appen til at aktivere E.ons ladestandere. Så sparer du oprettelsen på 99 kroner.

Hvis du bor et sted hvor du IKKE kan få installeret din egen ladestander.

Så er der ingen vej udenom. Du skal tegne et abonnement hos E.on eller Clever for at kunne nyde Plug-in hybridens mange glæder.

Hvem du skal tegne abonnement hos afhænger af, hvem der har en ladestander nærmest på dit hjem. Og har samme firma også en ladestander tæt på dit arbejde er det en ekstra bonus.

Prisen for et abonnement med ubegrænset strøm er lidt svingende hos de t0 udbydere, men i skrivende stund betaler du 295,- hos Clever for et Plug-in hybrid abonnement, mens E.on tager 329,- for det samme produkt.

For dig der kigger på el-bil

Hvis du bor et sted hvor du kan få installeret din egen ladestander:

Dit behov for et ladeabonnement afhænger af hvilken bil du er på udkig efter, samt dit kørselsbehov. Her er to eksempler:

A:

Du har planer om at investere i den mindste BMW i3 med ca. 125 kilometers rækkevidde. Du bor I Nordsjælland og arbejder i København. Her vil det være en god ide med et abonnement, så du også kan lade din bil mens du er på arbejde. Se abonnementsmulighederne længere nede i historien.

B:

Du har planer om at investere i den største BMW i3 med en rækkevidde på over 250 kilometer. Du bor stadig i Nordsjælland, og arbejder i København. Her er det ikke nødvendigt med et ladeabonnement, da du jo sagtens kan nå frem og tilbage på en opladning. I stedet kan du vælge en af nøglebriks-løsningerne der er beskrevet under plug-in hybrider, eller tegne et member-abonnement hos E.on. Det koster 109 kroner om måneden, men til gengæld kan du lade ude i byen til en reduceret sats på 3,55,- per kWh.

Hvis du bor et sted hvor du IKKE kan få installeret din egen ladestander.

Der er ingen vej udenom. Du skal have et abonnement for at kunne køre i din nye el-bil.

Her tilbyder Clever et månedsabonnement til 675 kroner med ubegrænset opladning

E.on tilbyder to abonnementer da de har valgt at diffferentiere prisen, i forhold til størrelsen på din bil. Det koster 389 kroner om måneden for de små biler som BMW i3 og 609 kroner om måneden for de større biler som Teslaerne. I modsætning til Clever har E.on en begrænsning på mængden af strøm der er inkluderet på 750 kWh på begge abonnementer.

Men jeg skal til udlandet?

Bare rolig. Både Clever og E.on tilbyder opladning på Autobahn. Dog bliver antallet af spillere større her, hvor en udbyder som PlugSurfing kan komme i spil. Deres nøglebrik virker til rigtigt mange forskellige el-udbydere, og har konkurrencedygtige priser – bortset fra i Danmark hvor priserne nærmer sig 9 kr. pr kWh, hvilket også er årsagen til, at de er gemt i en lille fodnote her til slut. Mere om kørsel i udlandet i el eller plug-in hybrid biler en anden gang.

Husk at vi altid er klar til at rådgive dig. Sammen finder vi den helt rigtige løsning til dig og din nye el eller plug-in hybrid bil.

Green Garages målsætning, er at reducere CO2-udledning for de biler, vi leverer til vores kunder…

Læs mere her

0gCO2/KM
200g
60g
0g

Sådan lader du din bil på farten

Dine oplysninger