Sådan lader du din bil på farten

Ofte bliver vi spurgt: Hvordan lader jeg min bil, når jeg er væk fra den hjemlige ladestander? Og har jeg egentligt brug for et abonnement? Det afhænger af flere faktorer, og i det efterfølgende får du svaret.

ARTIKLEN ER SENEST OPDATERET DEN 9. OKTOBER 2020

Først og fremmest er det vigtigt om du er på udkig efter en ren elbil eller en plug-in hybrid, da plug-in hybriden har mulighed for at køre – også når den er løbet tør for strøm, mens elbilen ganske simpelt ikke kommer videre når der ikke er mere strøm på batteriet. Derfor deler vi denne historie op i to dele.

For dig der kigger på plug-in hybrid

Hvis du bor et sted hvor du kan få installeret din egen ladestander:

Du har ikke brug for et ladeabonnement, udover den hjemlige ladestander. Og vi anbefaler det heller ikke.

Det skyldes, at den pris du betaler for strøm “ude i byen” er væsentlig højere, end hvad det ville koste dig i brændstof, hvis du blot kører videre på fossile brændstoffer, indtil du er hjemme ved din egen ladestander igen.

Du har derfor ikke brug for et af de abonnementer der tilbydes af eksempelvis Clever eller E.on, da den mængde strøm du forbruger ikke kan retfærdiggøre udgiften til et abonnement hos eksempelvis Clever (295,-/mnd) eller E.ON

Hvis du alligevel gerne vil kunne lade på de offentlige ladestandere – eksempelvis for at kunne nyde den lydløse oplevelse det er at køre på strøm – kan du vælge at bestille ladebrikker, hos de forskellige udbydere. Så betaler du kun for den strøm du bruger, når du en sjælden gang vælger at lade ude i byen.

Den billigste løsning er, at downloade appen “Eins e-mobil”.  Med den på din smartphone, kan du lade i hele europa på både Clever og e-On ladestandere for kun 3,35 kr pr kilowatt.  Appen giver dig også mulighed for at bestille et kort, som du kan bruge når du lader i stedet for appen. Du kan downloade appen hos Apple App store HER, eller hos google play HER.

Du kan også bestille en ladebrik hos Clever eller E.ON, men her er prisen helt op til 5,55 kr. pr kwh.

Hvis du bor et sted hvor du IKKE kan få installeret din egen ladestander.

Så har du tre muligheder. Du skal tegne et abonnement hos E.on eller Clever eller downloade eins E-mobil appen for at kunne nyde Plug-in hybridens mange glæder.

Hvis du foretrækker, at betale en fast pris hver måned, afhænger hvem du skal tegne abonnement hos af, hvem der har en ladestander nærmest på dit hjem. Og har samme firma også en ladestander tæt på dit arbejde er det en ekstra bonus.

Er du derimod OK med, at betale for dit forbrug, kan du nyde fleksibilteten af Eins e-mobil app’en, der virker hos begge udbydere.

Prisen for et abonnement med ubegrænset strøm er lidt svingende hos de t0 udbydere, men i skrivende stund betaler du 295,- hos Clever for et Plug-in hybrid abonnement, mens E.on tager 329,- for det samme produkt.

Vælger du Eins e-mobil, afhænger prisen af hvor meget du kører, men hvis vi antager at du kører 20.000 kilometer om året, hvoraf de 30% er på el, og din bil forbruger 17 kwh per 100 kilometer, bliver den månedlige udgift i gennemsnit 313 kroner. Du kan downloade appen hos Apple App store HER, eller hos google play HER.

For dig der kigger på el-bil

Hvis du bor et sted hvor du kan få installeret din egen ladestander:

Dit behov for et ladeabonnement afhænger af hvilken bil du er på udkig efter, samt dit kørselsbehov. Her er to eksempler:

A:

Du har planer om at investere i den mindste BMW i3 med ca. 125 kilometers rækkevidde. Du bor I Nordsjælland og arbejder i København. Her vil det være en god ide med et abonnement, så du også kan lade din bil mens du er på arbejde. Se abonnementsmulighederne længere nede i historien.

B:

Du har planer om at investere i den største BMW i3 med en rækkevidde på over 250 kilometer. Du bor stadig i Nordsjælland, og arbejder i København. Her er det ikke nødvendigt med et ladeabonnement, da du jo sagtens kan nå frem og tilbage på en opladning. I stedet kan du vælge en af nøglebrik eller app-løsninger der er beskrevet under plug-in hybrider,.

Hvis du bor et sted hvor du IKKE kan få installeret din egen ladestander.

Der er ingen vej udenom. Du skal have et abonnement for at kunne køre i din nye el-bil.

Her tilbyder Clever et månedsabonnement til 675 kroner med ubegrænset opladning

E.on tilbyder et månedsabonnement til 609 kroner om måneden, men i modsætning til Clever har E.on en begrænsning på mængden af strøm der er inkluderet på 750 kWh på begge abonnementer. herefter betaler du 1,75 per kwh. Du har også kun adgang til 40 kwh på lynladerne, hvorefter du bliver opkrævet 4,40 kroner per kwh.

Men jeg skal til udlandet?

Bare rolig. Både Clever og E.on tilbyder opladning på Autobahn. Dog bliver antallet af spillere større her, hvor en udbyder som PlugSurfing kan komme i spil. Deres nøglebrik virker til rigtigt mange forskellige el-udbydere, og har konkurrencedygtige priser – bortset fra i Danmark hvor priserne nærmer sig 9 kr. pr kWh, hvilket også er årsagen til, at de er gemt i en lille fodnote her til slut.

Bruger du Eins e-mobil appen, virker den også i udlandet, til de samme priser som du kender herhjemmefra.

Mere om kørsel i udlandet i el eller plug-in hybrid biler en anden gang.

Husk at vi altid er klar til at rådgive dig. Sammen finder vi den helt rigtige løsning til dig og din nye el eller plug-in hybrid bil.

Green Garages målsætning, er at reducere CO2-udledning for de biler, vi leverer til vores kunder…

Læs mere her

0gCO2/KM
200g
60g
0g

Dine oplysninger