Sådan lader du din El- eller Hybrid bil

Hos Green Garage tilbyder vi 4 løsninger til opladning af din nye bil. Lige fra den super simple, hvor du blot sætter et stik i kontakten, til den top avancerede der involverer batteri-banker og solceller. I denne artikel gennemgår vi de forskellige muligheder, og tager et kig på de omkostninger der er forbundet med løsningerne.

 • Den simpleste løsning er, at anvende det medfølgende det ladekabel. Det kræver hverken besøg af en elektriker eller en ladestander i hjemmet. Så vælger du denne løsning er der ingen omkostninger forbundet med installationen. Det eneste du skal sikre dig er, at du har adgang til en stikkontakt indenfor ladekablets rækkevidde. Det må nemlig ikke forlænges da der sidder nogle temperatursensorer idet.

  Men desværre kommer den simple løsning også med en pris: Det går langsomt. Meget langsomt.

  Uden at gå ind i en større teknisk forklaring sidder der en begrænser på kablet der bevirker, at bilens strømforbrug ikke overstiger 10 ampere – ellers ville det springe sikringerne i huset. Og 10 ampere er altså ikke specielt meget strøm når der skal lades store batteribanker op, så ladetiden med denne løsning er markant langsommere end de ”rigtige” løsninger.

  Faktisk er det medfølgende kabel tænkt til de situationer hvor du er på besøg hos nogen, og har brug for at lade din bil. Derfor kaldes det i daglig tale for et ”mormor kabel” – med det kan du nemlig lade din bil når du er hjemme hos mormor. Sikkerhedsstyrelsen anbefaler ikke denne løsning til kontinuerlig opladning.

  Installationspris: 0 kr

 • Vælger du at installere en ladestander i carporten eller garagen, får du noget mere fart i opladningen. Det skyldes først og fremmest, at du nu lader med minimum 16 ampere i timen, hvilket jo er 60% mere end de 10 ampere der kan trækkes ud af husets almindelige stikkontakt.

  Samtidigt belaster du ikke husets ledningsnet og lever nu også op til sikkerheds-styrelsens anbefalinger om, at have en dedikeret lademulighed til din el- eller hybrid bil.

  Vi tilbyder forskellige ladeløsninger til hjemmet og samarbejder med dygtige elektrikere over hele landet. Og da forskellige bilmærker bruger forskellige stiktyper, har vi på vores ladestandere mulighed for, at skifte stikket når du skifter bil. På den måde slipper du for at bekoste en helt ny installation. Med andre ord håndterer vi hele installationsprocessen, så du ikke skal bruge din værdifulde tid på det.

  Vi samarbejder med FDM om levering og installation af ladestandere. Se den gældende prisliste HER

 • Har du allerede solceller på taget har vi mulighed for at koble dem sammen med din ladestander, således at du kører på den energi du selv producerer. I hverdagen vil du ikke mærken nogen forskel, men dit co2 aftryk bliver naturligvis endnu mindre, når du selv producerer en stor del af bilens strøm.

  Har du ikke allerede solceller på taget har vores samarbejdspartnere naturligvis også mulighed for, at være behjælpelig med det.

  Pris: Ved forespørgsel

 • Den ultimative løsning er, at vi kobler et batteri på dit solcelleanlæg. På den måde sikrer du dig, at du altid kan anvende den strøm du selv producerer, og altså ikke skal købe den fra el-nettet.

  Som systemet er indrettet i dag, er det sådan, at den overskudstrøm dit solcelleanlæg producerer sælges tilbage til el-nettet til spotpris. Men når dit anlæg ikke producerer nok strøm skal du købe den fra el-nettet til en langt højere pris. Det undgår du ved at have en dedikeret batteribank installeret.

  Denne vil opbevare din overskudsstrøm således, at du kan anvende den når du har brug for den. Og i forhold til elbilen er det ekstra smart, da den jo oftest lader om natten hvor solen ikke skinner.

  Dog skal man være opmærksom på, at en batteribank er på størrelse med et almindeligt køleskab, og derfor optager en del plads i carporten. Men det trods alt en lav pris for at være 100% selvforsynende med grøn energi til drømmebilen.

  Pris: Ved forespørgsel

Green Garages målsætning, er at reducere CO2-udledning for de biler, vi leverer til vores kunder…

Læs mere her

0gCO2/KM
200g
60g
0g

Dine oplysninger